In_cult 2014: l’impuls d’una xarxa, la dispersió d’arrel i l’agitació cultural

L’in_cult és un context comú de trobada, una plataforma col·lectiva, una excusa per a l’agitació cultural i per a la transformació social. L’in_cult és un impuls de l’Esquerda i es desenvolupa gràcies a la col·laboració de diferents agents i persones de Granollers i del més enllà.

Si l’any passat l’in_cult va proposar l’obra de teatre “Quina Tel·la”, el documental “Pauls Planet”, la xerrada “Cinema Documental, una aproximació per perdre la por a la no ficció”, va provocar el debat “Quan la cultura és transformació” i va acabar amb un concert de Xarim Aresté i una sessió de Mazoni punxant cançons, la segona edició de l’in_cult esdevé d’arrel dispersa i voluntat expansiva.

Posant l’accent en el que podria ser una xarxa cultural i cercant un impacte que superi les fronteres dels contenidors oficials de l’art, l’in_cult 2014 és més col·laboratiu que mai i ocupa diferents espais de la vida granollerina.

cartell_bo

La xarxa in_cult

Aquest any l’in_cult esdevé una xarxa i és el resultat d’un treball col·laboratiu de l’Esquerda amb diferents agents, col·lectius i persones de la ciutat i de més enllà:

+ El taller d’agitació comptarà amb la dinamització dels col·lectius: “Granollers amb + color”, “Granollers pedala”, “Granollers en Transició”, “El Colador”, “Arran”, “L’Esquerda” i “68” oferint diferents espais on crear materials per agitar els carrer de Granollers.

+ El fanzine “A pan i cutxillu” és una proposta anònima que l’Esquerda ha decidit aixoplugar i donar empenta i compta amb la col·laboració de nombroses persones de Granollers i rodalies.

+ Oh! Oh? Oh… Granollers (1972-2014) Crítica i construcció permanent.” és possible gràcies a la col·laboració de membres fundadors d’Elan Diert, cooperativa de films de Granollers, i de l’Arxiu Municipal de Granollers.

+ L’ocupació teatral del carrer serà possible gràcies a Arsènic espai de creació i als participants de les Jam de Teatre d’Arsènic que hauran creat peces de teatre al carrer a partir del treball realiztat amb l’Esquerda

+ El concert de Matthew McDaid i Vàlius és possible gràcies a Brubaker i la Sala Naub1.

+ A més a més, l’in_cult comptarà amb un relator: el periodista Yeray S. Iborra, que oferirà una visió pròpia d’allò que haurà passat a l’in_cult.

Cal destacar que en l’edició d’enguany, el cartell és autoria del jove granollerí Roger Vergés.

El Taller Obert d’Agitació Creativa de l’in_cult

El proper 7 de Novembre a les 22.30h a Roca Umbert de Granollers tindrà lloc el primer “Taller Obert d’Agitació Creativa” impulsat per l’in_cult de l’Esquerda.

Aquest taller surt de la necessitat d’expressar-nos col·lectivament més enllà de les convencions establertes (manifestacions, concentracions, eleccions, etc) i vol contribuir a sacsejar la normalitat quotidiana de Granollers.

Què serà el taller?

El taller plantejarà als assistents la creació de diferents “artefactes” que habitualment podem trobar en manifestacions o accions de lluita al carrer.

En aquest cas, es generarà una dinàmica per tal que la creació sigui col·lectiva i, alhora, es volen llençar missatges des de la idea de l’agitació cultural i la transformació social, superant el lema o el pamflet fàcil i tòpic.

Un cop creats els diferents “artefactes” s’aniran a instal·lar per Granollers.

El taller serà dinamitzat per El Colador, Arran Granollers, Granollers amb + color, Granollers en transició, Granollers pedala i l’Esquerda.

El taller vol apel·lar a la creativitat de les persones i és per això que la participació és totalment oberta.

Vine, participa, digues la teva, fem que parli la ciutat!