El primer dia de classe, tothom de groc! #ComencemLluitant

Des de l’Esquerda volem mostrar tot el nostre suport.

COMUNICAT DEL MARC UNITARI DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE GRANOLLERS. Setembre 2014

Amb el convenciment que el nostre país necessita un sistema educatiu centrat en  una educació pública  catalana, laica, integral, coeducativa, democràtica, participativa, gratuïta, inclusiva i enfocada cap a la igualtat d’oportunitats i que disposi d’un adequat finançament públic; el Marc Unitari de la comunitat Educativa de Catalunya (MUCE) fa una crida a la comunitat educativa a expressar obertament que el curs no  comença amb normalitat. 

Convoquem a famílies, estudiants, professorat, educador/es a fer sentir la seva veu  des del primer dia de classe, a mantenir una  resistència activa a la LOMCE (en el seu primer curs d’implantació a l’alumnat de primària) i a manifestar la seva oposició a les retallades i a les polítiques del Departament d’Ensenyament en defensa de l’educació pública.

La comunitat educativa  no ha deixat mai de  lluitar, i  començarem el curs escolar amb concentracions a les portes dels centres, lectura de manifestos cassolades, pancartes… per reclamar substituts a les escoles des del primer dia, un pla de construcció per acabar amb les aules prefabricades, més finançament per a les escoles bressol, construcció de  més instituts de secundària, increment de professorat de suport en els  centres, disminució del nombre d’alumnes per aula….

El MUCE entén que el treball per a la millora de la qualitat educativa que els equips de treballadors i treballadores i  les famílies  duen a terme dia a dia  està contraposat a moltes de les mesures que el Departament està prenent; per tot això  convidem a  continuar  consolidant i estenent la xarxa d’escoles insubmises, la xarxa de viles grogues , l’assemblea de docents i altres treballadores de l’educació i totes aquelles plataformes que lluiten per defensar el  dret universal a l’educació.

En el cas de Granollers, les retallades a les escoles bressol, o a les escoles de música deixen molts nens i nenes sense aquesta part de l’educació tan important. I encara més preocupant és la segregació escolar que patim a l’ensenyament oblgatori. Dels 340 centres d’alta complexitat que tenim al país, cinc són a la ciutat de Granollers, una ciutat on malgrat projectes com el de “Granollers, ciutat educadora” i l’esforç de les i els professionals cada cop més la igualtat d’oportunitats no es garanteix des del sistema escolar. Si el 25 % de centres educatius de la ciutat són d’alta complexitat i tots són públics, vol dir que cada cop més la població es separa entre els dos tipus de centres i això fa que les escoles públiques estiguin patint doblement: per aquesta segregació i per les retallades. També és molt negativa la retallada en hores de vetlladora o d’integradores socials, els quals fan una feina molt important amb l’alumnat que m’es ho necessita.

Mentre, esperem que hi hagi respostes de veritat des del Departament d’Educació, el qual no està vetllant per l’interès dels nens i nenes de Granollers.


Components del MUCE Granollers:
AMPA Xarxa - AMVO -Casal del Mestre - CCOO - CGT -FaPaC -UGT -USTEC-STEs -

El primer dia de classe, tothom de groc! #ComencemLluitant

Granollers , 15 de setembre de  2014

Casal de Mestre de Granollers