Aturem l’ofensiva militar a Gaza, aturem el genocidi del poble palestí!

SAMSUNGL’escalada bèl·lica que ha tingut lloc aquest juliol de 2014 ha tornat a posar a l’ordre del dia el malamnomenat “conflicte” entre l’estat d’Israel i Palestina. I és que l’exèrcit Israelià ha iniciat una nova ofensiva militar sobre el que segurament és la presó més gran del planeta: la franja de Gaza. Amb el pretext de derrotar Hamàs s’han efectuat bombardejos a població civil que han provocat centenars de morts i milers de ferits, i l’ofensiva terrestre que tot just ha iniciat aquesta matinada.

Però aquesta guerra no acaba de començar, ni és una disputa entre dues parts que han d’arribar a un “acord”, ni només existeix quan cauen bombes, tal com ens expliquen la majoria de mitjans de comunicació a casa nostra. Els territoris palestins, tan la Franja de Gaza com Cisjordània, que dia a dia pateixen la situació d’ocupació militar (assassinats selectius, incursions militars, detencions, tortures, presó,  segregació i check-points, expulsions, traves administratives…) són víctimes del que es coneix com a “càstig col·lectiu”, i el fort desplegament de l’exèrcit israelià, juntament amb episodis macabres de “venjança” per part d’impunes “colons descontrolats”, causa el pànic entre la població palestina. (Comunicat d’Ítaca) ENLLAÇ a http://itacappcc.cat/contra-la-barbarie-sionista-boicot-desinversions-sancions-a-lestat-disrael/

La política de l’ocupació no queda tant lluny com ens pensem: la complicitat dels governs europeus i dels EUA permeten que aquesta avanci, el silenci mediàtic i la informació esbiaixada posicionen la resistència del poble palestí en un escenari de fanatisme i terrorisme que cerca legitimar les operacions genocides a Gaza, la repressió i el control militar a Cisjordània. Als Països Catalans, la dreta política del govern de CIU i d’Artur Mas no només ha defensat la política sionista de l’Estat d’Israel, sinó que l’han pres com un model i referent, enfortint les relacions diplomàtiques, comercials i acadèmiques amb aquest.

I què podem fer? La solidaritat en aquests moments pren forma de Boicot, per dir no a l’ofensiva militar a Gaza però també no a l’ocupació dels territoris palestins, no a l’estat sionista i no a les complicitats dels “nostres” governs amb les seves polítiques d’apartheid. És per això que des del Casal Popular l’Esquerda ens sumem a la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions (Enllaç a http://www.bdscatalunya.org/ , entenent, com el conjunt de l’Esquerra Independentista, que és una eina eficaç i una mostra de solidaritat internacionalista amb la lluita del poble palestí.

Aturem l’ofensiva militar a Gaza, aturem el genocidi del poble palestí.

Prou complicitats amb l’Estat d’Israel: Boicot, Desinversions i Sancions a les polítiques de l’apartheid!