Organitzacions anticapitalistes del Vallès Oriental marxen pels carrers de Granollers

Més de 300 persones participen de la convocatòria amb una manifestació i l’acte central

  2014-05-01 12.23.35 El 1er de Maig a Granollers, la capital del Vallès Oriental, ha servit perquè les diferents organitzacions anticapitalistes es sumessin en un sol bloc. Més de 300 persones, convocades per l’assemblea d’aturats i aturades de Granollers, la Coordinadora Obrera Sindical del Vallés Oriental i la CNT de Granollers han participat a la manifestació que s’ha iniciat a les 11h del matí al carrer Marie Curie del Barri de Can Bassa, just davant d’una oficina de la OTG. La manifestació rebia el suport de moltes organitzacions, des d’Associacions de Veïns, assemblees anticapitalistes com Arran o l’Assemblea Llibertària i partits polítics com les CUP o EUiA. La manifestació ha transcorregut pels carrers Francesc Macià, Alfons IV, passant per la Plaça de la Corona i entre consignes per a la unitat popular, en favor de l’habitatge i contra les polítiques neoliberals.

2014-05-01 12.23.28
Cap a les 12 del migdia, la manifestació ha arribat a la Porxada, just davant de l’Ajuntament de Granollers. Allà,
diferents organitzacions han realitzat intervencions. Ha obert el torn l’Assemblea d’Aturats i Aturades que ha evidenciat la dificultat de trobar feina i ha denunciat les polítiques econòmiques de la Generalitat i el Govern Espanyol, tot seguit la PAH ha animat als presents a sumar-se a les diferents lluites al crit de “Si se Puede”, mentre que el Procés Constituent ha animat a la “unió de les classes populars” i el Col·lectiu de Sense Papers ha esperonat a la lluitar fins el final per aconseguir la plena ciutadania per a tothom.

També s’ha anunciat la Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental
que es realitzarà el proper 31 de Maig des de pobles i ciutats com 2014-05-01 12.23.33
Mollet, Cardedeu i Caldes i que clourà a Granollers. Després ha estat el torn d’Arran, que s’ha centrat a denunciar la precarietat i el patriarcat que pateixen les joves i les dones. I en últim terma ha parlat la COS i la CNT. La COS Vallès Oriental ha llegit el manifest de les organitzacions de l’Esquerra Independentista, denunciant les polítiques neoliberals de la Unió Europea, els Estat Español i Francès i el govern de la Generalitat i ha vinculat l’alliberament nacional a un alliberament de classe, social i de gènere apostant pel socialisme, el feminisme i la independència completa. Per la seva banda, una membre de la CNT d’Euskal Herria ha criticat l’anomenada transició democràtica, la incapacitat de l’Estat Español per donar resposta a la voluntat de la classe treballadora i ha animat a seguir lluitant per superar el capitalisme.