L’Ecocalçotada és transforma i creix

ecocalçotada-magrana-esquerda-granollers

El dissabte 15 de març ens vam trobar més de 250 persones a la Plaça de les Hortes per celebrar la tercera Ecocalçotada de la Magrana Vallesana i l’Esquerda.

Per experiència ho sabem: el dia de l’Ecocalçotada toca llevar-se ben d’hora al matí i començar a preparar la brasa el més ràpid possible, coure els calçots, tallar les verdures i preparar els menús per més de 200 persones tot creant un espai acollidor no és cosa de cinc minuts. La primera satisfacció arriba quan veiem que a les 12 del migdia tenim el foc ben encarat sota un sol primaveral de justícia: tot anirà bé!

A partir de les 11 del matí es comença a omplir la plaça de les hortes amb molta gent: aquesta plaça ens ha acollit i ens ha fet sentir com a casa! Arriben els veïns i veïnes, socis i sòcies, uns i altres carregats d’amics. Alguns estan sorpresos: “això es fa a Granollers?”. Els altres ja ho coneixen i confien que passaran un gran dia, com sempre.

Aquest any hem volgut sorprendre i anar més enllà i el resultat és la mostra que tot ha anat bé. Amb les activitats programades al voltant de l’Ecocalçotada -el mercat d’intercanvi, els tallers, les iniciatives compromeses i les propostes musicals- hem volgut fer arribar el missatge d’una jornada que va més enllà de la simple trobada popular al voltant d’una taula, cadires d’envelat i calçots. L’Ecocalçotada és, en sí mateixa, un espai: un espai d’intercanvi d’idees, de maneres de treballar i de pensar; un espai on aprendre i reafirmar que es poden canviar i millorar les coses; un espai on hi cap tothom, des dels més petits als més grans. En definitiva, l’ecocalçotada és un espai que es construeix entre tots els que la vivim i que evoluciona cada any rere any!