4 Gener: La PAH Granollers convoca una manifestació pel dret a un habitatge digne

Les festes de Nadal encara no han acabat i passejar pels carrers de Granollers evidencia la manera com les famílies celebren aquests dies. Piles de paquets i de regals oberts s’amunteguen al costat dels contenidors mentre les coses importants segueixen igual. Aquests dies hi ha persones patint per mantenir un sostre digne on viure i d’altres que segueixen lluitant per recuperar-lo, si és que ja l’han perdut! Per aquest motiu, col·lectius com la PAH de Granollers segueixen al peu del canó i ni obliden ni s’aturen.

El proper dissabte 4 de gener, havent entrat al nou any 2014, la PAH ens convoca a una manifestació pel dret a un habitatge digne que començarà a les 10 del matí davant del CAP de les Franqueses, perquè ara més que mai SÍ QUE ES POT. L’objectiu principal d’aquesta manifestació és el d’exigir l’expropiació legítima de l’ús dels habitatges buits que ara mateix estan a mans dels bans i, de manera més concreta, aquells habitatges que ara mateix estan en propietat de la Societat de gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), coneguda com el Banc Dolent, i que són propietat de tothom.

Compartim al nostre web el manifest i el cartell per tal de fer encara més visible aquesta iniciativa a Granollers. L’Esquerda participarà en aquesta manifestació i agraïm la feina necessària i imprescindible de la PAH en general i de la PAH Granollers en l’àmbit local. Creiem que sí que es pot i entre tots i totes ho farem realitat.

Abans de seguir amb el manifest, volem compartir un vídeo molt explicatiu sobre què ha passat amb la bombolla immobiliaria a l’estat espanyol i sobre la tasca de la PAH davant d’aquesta injustícia. Aquest vídeo el vam poder visualitzar a la Jornada de Portes Obertes que la plataforma va celebrar el dissabte passat a Granollers.

RECUPEREM PER A LES PERSONES LES VIVENDES DELS BANCS I DE LA SAREB

Exigim l’expropiació de l’ús dels habitatges buits que són propietat dels bancs. Aquests habitatges han de ser posats a disposició de les persones i famílies que, a causa de l’atur, la fallida de petits negocis o els baixos salaris extrems, no poden, per molt que vulguin, pagar la hipoteca o el lloguer.

Especialment reclamem l’expropiació dels habitatges de l’anomenat banc dolent (SAREB).

Aquests habitatges poden considerar-se públics ja que han estat pagats amb els diners de tots:

1. Primer perquè l’Estat es va fer càrrec dels deutes de les entitats bancàries nacionalitzades i segon, perquè els pisos de la SAREB s’han adquirit amb fons públics o amb deute avalat per l’Estat.

2. Aquests habitatges, enlloc de ser utilitzats per cobrir les necessitats de les persones, s’estan utilitzant per a l’especulació per part de fons financers internacionals.

Actuem i exercim els nostres drets. Mentre els poders polítics no ens garanteixin el dret a un habitatge i sempre que s’hagin esgotat les vies prèvies, totes les persones i famílies en situació de necessitat, estem legitimades per exercir i tutelar els nostres drets i fer ús dels pisos buits propietat de la SAREB i del conjunt d’entitats financeres. No són ocupacions il·legals, són recuperacions legítimes.

PAH Granollers

Més informació:

http://pahgranollers.wordpress.com

https://www.facebook.com/pah.granollers

twitter.com/PAHgranollers

cartell MANIFESTACIÓ sareb