3r Aniversari de La Magrana Vallesana

La Magrana Vallesana celebra el seu 3r aniversari amb una xerrada sobre sobirania alimentària i un sopar al bar de Roca Umbert el proper dissabte 16 de novembre.

La Magrana Vallesana organitza una xerrada amb Gustau Duch i Jerónimo Aguado per posar sobre la taula un tema urgent: la sobirania alimentària i el dret dels pobles a decidir sobre la seva agricultura i la seva alimentació.

En un moment en què parlar de sobirania nacional és el pa de cada dia, convé també posar sobre la taula un altre tema urgent: la sobirania alimentària. Però què és la sobirania alimentària?

La sobirania és el dret dels pobles a decidir. En el cas de la sobirania alimentària és el dret dels pobles a determinar les polítiques agrícoles i alimentàries que els afecten: a tenir dret i accés a la terra, als recursos naturals, a poder alimentar-se de forma sana i saludable amb aliments lliures de transgènics, a protegir i a regular la producció i el comerç agrícola interior amb l’objectiu d’aconseguir un desenvolupament sostenible i garantir la seguretat alimentària.

L’Associació de consumidors i productors La Magrana Vallesana, en el seu tercer aniversari, organitza una xerrada per parlar de Sobirania Alimentària amb dos ponents de llarg recorregut. Gustau Duch, editor de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas i membre del consell editor de la revista Ecologia Política. Jerónimo Aguado, pastor d’ovelles i pagès és un dels impulsors del projecte de municipi ecològic d’Amayuelas de Abajo (Palència) i de la Universitat Rural Paulo Freire.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 16 de novembre, a les 18:00h al Centre Cívic Jaume Oller.

sobirania_alimentaria

 

En acabar la xerrada, La Magrana Vallesana vol seguir celebrant el seu aniversari i convida als seus socis i a tothom a participar al sopar que tindrà lloc al bar de Roca Umbert a les 21h. El sopar és ecològic i vegetarià, i té un preu de 20€ per als adults i preu reduït per als nens i nenes. Durant el sobretaula hi haurà un concert de jazz a càrrec del grup Pastramis Quartet i un recital de poesia a càrrec de Joan Gener.

Podeu reservar els vostres tiquets abans del dia 13 de novembre a La Magrana Vallesana.

A L’Esquerda ens alegrem molt d’aquest aniversari i us animem a tots i a totes a participar-hi!

Podeu consultar més informació a la nova web de La Magrana Vallesana: http://lamagranavallesana.cat/